نشان تجارت - مسعود درخشان افزود: سال هاست پس از پیروزی انقلاب اسلامی با نام "بانکداری اسلامی" قصد داریم مدیریت بانکها را تغییر دهیم، اما نمیشود تنها با تغییر نام بانکداری، پیش برویم، بعید میدانم از مراجع بزرگی که در قید حیات هستند کسی این عملکرد بانک هایمان بعد از انقلاب را اسلامی بدانند.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که چطور میتوان، بانکداری اسلامی را تحقق بخشید؟ بیان کرد: برای تحقق به قوانین بانکداری اسلامی باید ساختارهای مالی کشور تغییرکند چرا که هم اکنون با حضور بانکهای خصوصی و سایر نهادهای مالی فعال و روشهای مدیریت آنها نمیتوانیم بانکداری اسلامی را عملیاتی کنیم.
درخشان بیان کرد: بانکداری اسلامی زمانی که درست اجرایی نمیشود به نوعی به فرهنگ و اعتقادات جامعه بی توجهی شده است، باید توجه داشت که نمیتوان به فرهنگ مردم و یک جامعه مسلمان با نام "بانکداری اسلامی" حمله کرد.
وی همچنین گذری هم به مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر تغییر نرخ ارز ترجیحی و تاثیر آن بر تورم هم زده و بیان میکند: انتظار اینجاست که نمایندگان دور یازدهم مجلس شورای اسلامی نسبت به دور قبل بهتر عمل کنند. در این بین رئیس کل بانک مرکزی مدعی است که ۷ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ برای واردات اقلام اساسی تخصیص داده شده، اما ما این میزان ارز را در سفره مردم مشاهده نمیکنیم. چه بسا که این بین کارتن خوابها هم کارت بازرگانی دار شدند.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: معتقدم نظامی مورد اعتماد است که نمایندگان آن قبل از اینکه قوه قضائیه وارد عمل شود به عملکرد دولتیها از جمله روسای بانک مرکزی رسیدگی کند، بی پرده سخن بگویم که به دولتمردان اعتمادی ندارم. نماینده انقلابی باید انقلابی برخورد کند.
درخشان بیان کرد: در مورد بودجه در شرایط کنونی نمایندگان مجلس زحمت نکشند که این بودجه را به طور اساسی اصلاح کنند متولیان بودجه و امور اقتصادی کشور میتوانند یک بودجه ساختارمند انقلابی ارائه دهند. شاید به رد شدن بودجه هم باید اندیشید.
وی ادامه داد: بودجه سال آتی، ظاهرسازی شده است چرا که در بودجه جایی عنوان نشده است که باید دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت و صادر کنیم. از دغدغههای اصلی ما اینجاست که بودجه سال آینده باید برای جنگ اقتصادی بسته شود و نمایندگان مردم هم بیش از اینکه به فکر مرفهان بی درد باشند، به سفره معیشت کم درآمدها و کاهش خط فقر بنگرند. وقتی میگویند ۶۰ درصد مردم زیر خط فقر هستند یعنی دولت منابعی ندارد که به آنها برسد.
درخشان بیان کرد: ممنوعیتهایی که دولت برای تجارت تعیین کرده است اجرایی نمیشود، ممنوعیت واردات لوازم آرایشی به نوعی است که هنوز در فروشگاهها لوازم آرایشی، برندهای خارجی مشهود است، قاچاق عاملی شده که تمام اقلام اروپایی به بازارهای کشور راه پیدا کرده است. دولتی که نتواند جلوی قاچاق را بگیرد چطور جنگ اقتصادی را مدیریت میکند این همه جوان انقلابی هستند که میتوانند تخلفات مرزها را اعلام کنند.